Treće kolo Rima: Kecmanović u nedelju na terenu od 11, Đoković ne pre 14 časova

Đoković je u prvom kolu Rima bio slobodan, a u drugom je savladao Korantena Mutea. Srpski teniser je protiv Francuza odigrao prvi zvanični meč posle mesec dana pauze.

Čileanac Alehandro Tabilo je 32. teniser sveta, a na turniru u Rimu je 29. nosilac. U prvom kolu nije igrao, a u drugoj rundi je bio bolji od Nemca Janika Hanfmana.

Đoković i Tabilo nikada pre nisu odigrali međusobni duel. U trećem kolu Rima igraće posle 14.00, budući da dan na centralnom terenu otvaraju Marija Sakari i Anhelina Kalinina od 11.00, a potom će igrati Dajana Jastremska i Arina Sabalenka.

Miomir Kecmanović je do trećeg kola u Rimu stigao nakon trijumfa nad Brendonom Nakašimom i Kasperom Rudom. Protiv Brazilca Tijaga Monteira odigraće meč trećeg kola i pritom će na terenu „Pjatranđeli“ otvoriti dan u 11.00.

Monteiro je u dobroj formi, tačnije u seriji pobeda. Načinio je dva trijumfa u kvalifikacijama, a do duela protiv Kecmanovića stigao je nakon pobeda protiv Gaela Monfisa i Džordana Tompsona.

Kecmanović i Monteiro su do sada odigrali dva duela, prvi 2019. godine u trećem kolu kvalifikacija za Australijan open, a drugi put na turniru u Buenos Ajresu 2021. godine. Srpski teniser je oba puta bio bolji od Brazilca.

(RTS)