Tenis Australija: Poštujemo odluke, uvek postoje lekcije koje treba naučiti

Odlukom federalnog suda, Đoković je u nedelju deportovan iz države, nakon čega se vratio u Srbiju.

"Svesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja koji je imao na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje treba naučiti, a mi ćemo razmotriti sve aspekte naše pripreme i implementacije da bismo informisali o našem planiranju. Taj proces uvek počinje kada šampioni Australijan opena podignu svoje trofeje", navodi se u saopštenju.

Tenis Australija i država Viktorija odobrile su Đokoviću medicinsko izuzeće od strogih pravila vakcinacije protiv koronavirusa zbog činjenice da je bio pozitivan na testiranju prošlog meseca.

"Želimo jasno da poručimo da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. AO 2022 je sada počeo i naš prioritet je oduvek bio da omogućimo najbolje iskustvo za sve učesnike. Tenis Australija je usko radila i sa Federalnim sudom i sa Viktorijanskom vladom tokom prošle godine kako bi organizovali da sve bude bezbedno za igrače, stručni štab i navijače što se tiče korone", ističe se u saopštenju.

Granični zvaničnici su odbili izuzeće i ukinuli mu vizu nakon što je Đoković stigao u Australiju kasno 5. januara, što je izazvalo sagu od 11 dana, koja je uključivala dva sudska ročišta.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike