Svjontek prva, Olga Danilović napredovala 18 pozicija na VTA listi

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za 18 pozicija na najnovijoj VTA listi, koja je objavljena danas. Olga Danilović trenutno zauzima 107. mesto na VTA listi sa 698 bodova.

Drugorangirana srpska teniserka Natalija Stevanović nazadovala je za četiri mesta i trenutno je 186. igračica sveta. Ona je sakupila 405 poena. Dejana Radanović je 251. teniserka sveta sa 291 bodom.

Poljakinja Iga Svjontek se i dalje ubedljivo nalazi na prvom mestu VTA liste sa 11.695 bodova. Svjontek je pre dva dana odbranila titulu na Rolan Garosu, pošto je pobedila Italijanku Jasmin Paolini 6:2, 6:1.

Amerikanka Koko Gof je napredovala za jedno mesto i trenutno je druga teniserka sveta sa 7.988 bodova, dok je Beloruskinja Arina Sabelenka pala na treću poziciju sa 7.788 poena. Potom slede Kazahstanka Elena Ribakina, Amerikanka Džesika Pegula i Čehinja Marketa Vondrušova.

Jasmin Paolini je posle plasmana u finale Rolan Garosa napredovala za osam pozicija i sada je sedma igračica sveta. U TOP 10 najboljih teniserki sveta nalaze se još Kineskinja Ćinven Dženg, Grkinja Marija Sakari i Uns Žaber iz Tunisa.

(RTS)