Svetski mediji: Novak silno motivisan za 21. grend slem titulu

Engleski Bi-Bi-Si u tekstu donosi pitanje da li će devetostruki šampion turnira u Melburnu imati dovoljno vremena da se pripremi za turnir, jer je pet ključnih dana pred takmičenje proveo u izolaciji.

Ipak, napominje se Đokovićeva ogromna motivacija i velika želja da dođe do još jednog grend slem trofeja, kojim bi pretekao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Agencija Rojters u centar pažnje stavlja podatak da se odmah po puštanju iz pritvora Đoković pojavio na terenima Australijan opena, sa porukom da je spreman za trening.

Ova agencija citira i reči Novakove majke Dijane sa konferencije za medije u Beogradu. Ona je izjavila da je Novakovo puštanje iz pritvora veća pobeda od bilo kog trijumfa na grend slem turniru.

Agencija Asošijeted pres smatra da je Novak ostvario veliku pobedu na sudu i citira Novakove reči da će pokušati da se takmiči na turniru u Melburnu.

U tekstu se podseća da Novak ima veliku mentalnu snagu i da bi kroz mečeve na turniru mogao da podiže formu, kojom može da stigne do cilja – rekordne 21. grend slem titule.

Ugledni francuski Ekip u tekstu donosi da slučaj još uvek nije završen, ali da se Đoković odmah po puštanju iz izolacije pojavio u Melburn parku i tako jasno stavio do znanja koje su mu ambicije na ovogodišnjem turniru.

Podseća se da je Novak u Melburnu ima veliku podršku srpskih, ali i navijača iz Grčke, pa čak i iz Poljske.

Španska Marka prenosi atmosferu iz restorana Novak u Beogradu, gde su istaknuti neki od Novakovih velikih trofeja i odakle ide njegova najveća podrška.

Nakon što su se domaćim, ali i svetskim medijima obratili Đokovićevi otac, majka i stric, na red je došao i mlađi brat Đorđe, koji je veoma zadovoljno konstatovao da se Novak već pojavio na treningu.

Španski list se osvrnuo i na izjavu najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, koji smatra da je sud ispravno postupio kada je Novaku vratio ulaznu vizu.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике