„Sve ovo će dodatno motivisati Novaka, prva dva-tri kola su ključna“

Orlandić se nada da više neće biti političkih upliva u ovaj slučaj i da ćemo uskoro dobiti konačnu odluku o svemu.

"Mislim da u ovom trenutku ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Novak ne bi trebalo da igra na ovom turniru. Na kraju krajeva, Federalni sud je to potvrdio", istakao je Orlandić za RTS.

Dodaje da je svim igračima, pa i svetskom "broju 1", potreban proces pripreme pred najvažnije turnire kakvi su grend slemovi.

"Sigurno da mu je skraćen period za pripremu ovako jednog važnog turnira na koji je navikao. Međutim, poznajući njegove mentalne sposobnosti, gde je nebrojeno puta do sada dokazao da je izuzetne mentalne snage, nadamo se da ovo sve neće uticati na njega. Naprotiv, da će ga dodatno motivisati da pruži sve od sebe."

Kazao je da će uvodne runde u Melburnu biti pravi test da vidimo koliko je sve ostavilo traga na najboljeg tenisera na planeti.

"Po mom mišljenju, prva dva-tri kola će biti ključna. Ako tu sve prođe bez problema, što zaista očekujem, kasnije će ući u takmičarski ritam. Ne smemo zaboraviti da je poslednje zvanične mečeve koje je odigrao bili oni u Dejvis kupu, tako da ima pauzu od mesec i po dana"

Deluje da je spreman, ali ne možemo znati šta se u njemu "unutra" dešava, dodaje Orlandić.

"U tih pet dana imao je mogućnosti da radi na sebi, ali ni izbliza u onoj meri šta bi radio da je bio u normalnim okolnostima. Dalja neizvesnost koja je prisutna mu sigurno ne pomaže", zaključio je Orlandić za RTS.

Potvrdio je da predstojeći Australijan open sigurno neće biti običan turnir, da će atmosfera na tribinama biti uzavrela jer je "ceo svet podeljen ne samo oko vakcina, nego svega živoga".

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike