Sreća u nesreći Viktora Troickog

Nažalost nije iznenađujuće da Viktor Troicki izgubi gotovo dobijen meč, ali ovoga puta činilo se da će to biti nemoguće.

Srpski teniser osvojio je prvi set meča sa Balašem 6:1, da bi u drugom imao prednost od 5:1 i gem na svoj servis. Ni vođstvo Troickog od 40:15 nije bilo nedostižno, a kola su krenula nizbrdo.

Balaš je uspeo da napravi neverovatan preokret i slavi u gotovo izgubljenom meču.

Ipak, mađarski teniser uprkos pobedi nad Troickim, nije imao previše benefita od toga, pošto će u Hajlbronu imati teži posao od igrača kojeg je pobedio u kvalifikacijama.

Naime, Troicki se kao "laki luzer" odnosno nasumično izabrani poraženi kvalifikant, plasirao u glavni žreb Čelendžera u Nemačkoj.

Pošto je učešće zbog povrede na turniru otkazao domaći teniser Maksimilijan Marterer, koji je ujedno nosilac, Troicki je zauzeo njegovo mesto i to u drugom kolu turnira.

Mađar Balaš iako je savladao Troickog, turnir kreće od prvog kola, dok Troicki, poraženi u kvalifikacijama se direktno plasirao u drugo kolo. Balaš se u prvom kolu sastaje sa Italijanom Violom, dok je protivnik srpskog tenisera Vatutin iz Rusije.  

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike