Spektakl nove generacije – Alkaraz bolji od Sinera posle pet setova za finale Rolan Garosa

Momci rođeni 2001. i 2003. godine pokazali su da više nisu budućnost, već sadašnjnost svetskog tenisa. Vrhunska teniska predstava i drama od pet setova za povratak Alkaraza na veliku scenu posle dugog oporavka od povreda.

Novi svetski broj jedan je autoritarno započeo duel sa dva brejka u prva tri gema, stekavši osetniju prednost. Alkaraz je prvim oduzimanjem servisa uspeo da umanji zaostatak na 4:2 bar privremeno, dok mu Italijan nije uzvratio.

Siner je u istom maniru krenuo i u drugom setu. Usledio je mnogo bolji odgovor Alkaraza sa uzastopnim brejkovima za preokret i vođstvo od 4:2. To vođstvo je održavao do kraja rugog seta.

Trend naizmeničnosti se nastavio i u trećem setu, gde je Siner posle oduzimanja servisa za 2:2 uspeo da spasi čak četiri brejk-šanse Španca i uzme gem na svoj servis. Nadovezao se momak iz Južnog Tirola novim brejkom za 4:2, pa je podigao prednost na nedostižnih 5:2 za miran završetak trećeg seta.

Četvrti set bio je najneizvesniji. Bez brejkova do same završnice, kad Alkaraz prvu i jedinu brejk loptu, ujedno i set loptu, pretvara u 2-2. u setovima.

Treći teniser sveta, ohrabren osvajanjem važnih poena, niže tri gema zaredom u petom setu. Distanca koja se ispostavila nepremostivom po Italijana. Siner je spasio dve meč lopte, ali nije mogao i treću.

U finalu će Alkaraz igrati protiv bolje iz duela Aleksandar Zverev – Kasper Rud.

(RTS)