Siner o Federeru, Alkarazu i Parizu: Još se vraćam na taj poraz u polufinalu

Janik Siner je postao 29. teniser u istoriji koji se domogao prvog mesta ATP liste.

Mladi Italijan je u intervjuu za renomirani list „Gazeta delo sprot“ naveo da mu je od svih legendi koje su mu čestitale najdraži Rodžer Federer.

„Verujem da su svi prvi na svetu imali nešto posebno. Sjajni igrači i karakteri, teško je bilo koga izostaviti. Svakako za moje godine, za moju generaciju, Rodžer Federer je važna referentna tačka. Odrastao sam u periodu njegovog procvata, uvek sam ga mnogo gledao, voleo sam njegov stil na terenu i van njega“, odgovorio je Siner.

Priznao je da, uprkos stalnoj želji za napretkom, ume da pohvali sebe posle najvećih uspeha. Ipak poraz od Alkaraza je „pokvario zabavu“.

„I ništa, jer još uvek razmišljam o meču koji sam izgubio protiv Alkaraza. Gledao sam finale ispred televizora i umesto toga voleo bih da sam još uvek tamo, u Parizu, igrajući za titulu na terenu. Priznajem da to nisam mogao da gledam, bilo je to malo teško da kažem da sam veoma srećan što sam ovde sa ovim trofejem i što sam stigao do broja 1 na rang listi, ali u nedelju bih više voleo da sam bio na Šatrijeu“, naveo je Italijan.

Za nešto više od mesec dana imaće priliku da u istom gradu učestvuje na Olimpijskim igrama.

„Bilo je šta je bilo na Rolan Garosu, ali ja to shvatam kao sjajnu lekciju, da razumem kako i gde treba da napredujem. U ovom trenutku, pobeda na Olimpijskim igrama na tom terenu bi bila san. Poseban i važan događaj“, rekao je Siner.

(RTS)