Simon posle velike borbe i preokreta savladao Đerea na startu turnira u Moskvi

Laslo Đere nije opravdao ulogu favorita u duelu sa iskusnim Simonom. Osvojio je prvi set, imao je servis za drufi, samim tim i za meč, ali je Francus uspeo da preokrene osvoji drugi i odlučujući set, i plasira se u narednu rundu.

U prvom setu teniseri su uspeli da sačuvaju svoje servise. Viđene su ukupno tri brejk prilike, dve je propustio Simon u trećem gemu, a jednu Đere u osmom. Set je rešen u taj-brejku.

Prvi je do mini-brejka stigao Francuz, da bi Đere odmah uzvratio sa dva vezana oduzeta servisa. Potom je bio siguran na svoj servis i tako osvojio tri set lopte. Iskoristio je prvu na servis protivnika i dobio taj-brejk sa 7:3.

U drugom setu ključan je bio treći gem kada je naš teniser oduzeo servis protivniku i stekao brejk prednosti. U petom je Đere propustio priliku da duplira prednost. Potom se naš as koncentrisao na svoj servis. Međutim kada se očekivalo da će rutinski privsti meč kraju, u desetom gemu kada je servirao za meč Simon pravi brejk i produžava meč – 5:5.

Potom je Francuz dobio i naredna dva gema i rešio drugi set u svoju korist – 7:5.

Đere je uspeo da se oporavi od propuštenog i u petom gemu odlučujućeg seta oduzeo je servis protivniku. Francuz je uzvratio već u narednom gemu i izjednačio na 3:3.

U osmom gemu Simon ponovo dolazi do brejka i prilike da servisom reši set i meč u svoju korist. Đere je pokušao da uzvrati, porpustio je dve brejk prilike, protivnik potom uspeva da osvoji svoj servis gem i stavi tačku na ovaj meč – 6:3.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар