Senzacija, Gofan eliminisao Federera u Londonu

Posle lako osvojenog prvog seta u kome Gofanu ništa nije polazilo za rukom, Federer je pao u drugom setu, dozvolio je protivniku da nametne svoj stil igre. Gofan to koristi i stiže do izjednačenja. U trećem setu velika borba, ipak Francuz je zadržao ritam iz drugog seta i rešava meč u svoju korist.

Sjajan start Švajcarca, odmah je preuzeo inicijativu i oduzeo servis protivniku. Gofan nije uspeo da se oporavi od gubitka servisa. Već u petom gemu Federer dolazi do novog brejka. Potom rutinski privodi set kraju – 6:2 u prvom setu.

Slična slika u drugom setu, samo su teniseri zamenili uloge. Gofan je bio taj koji je stigao do ranog brejka i prednosti od 3:0. Potom se Francuz koncentrisao na svoj servis. Jedinu šansu za brejk Federer je propustio u sedmom gemu. Tako da Gofan dobija drugi set sa 6:3.

Tereći set doneo je veliku borbu rivala. Već u trećem gemu Gofan oduzima servis protivniku. Federer pokušava da uzvrati već u narednom gemu, ali propušta brejk priliku. Francuz je potom bio siguran na svoj servis i rešava set i meč u svoju korist – 6:4 u trećem setu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike