Rubljov diskvalifikovan jer je opsova sudiju, prijavio ga sunarodnik

Veoma neobičnoj i bizarnoj situaciji svedočili su gledaoci uzbudljivog prvog polufinala ATP turnira u Dubaiju, u kojem su se sastali ruski teniser Andrej Rubljov i Aleksandar Bublik iz Kazahstana.

Sve je počelo dok je na semaforu pisalo 1:1 u setovima (6:7, 7:6) i 6:5 za Bublika u odlučujućem setu.

Nakon izgubljenog poena, Rubljov je besno prišao linijskom sudiji i vikao na njega, nezadovoljan što nije dosudio aut ranije tokom razmene.

Reagovala je sudija u stolici Mirijam Blej i pozvala supervizora Ronalda Hepfera. On je izašao na teren i porazgovarao sa linijskim sudijom na kojeg se Rubljov naljutio, ali i sa drugim – Rusom koji je prijavio da je čuo kako je njegov sunarodnik na ruskom jeziku opsovao kolegu.

Rubljov je, u potpunoj neverici, žustro objašnjavao supervizoru i zaklinjao se da se žalio na odluku sudije, ali da nije rekao ništa na ruskom i ništa ružno.

Rasparava se rasplamsala, ali je supervizor u svojevrsnom suočavanju oči u oči odlučio da poveruje linijskom sudiji iz Rusije i Rubljov je diskvalifikovan.

Bublik je bio zbunjen, tražio je da se meč nastavi, ali sve je već bilo završeno, mada je Rubljov pokušao da nastavi razgovor sa supervizorom i ponovo objasni da nije opsovao. Nije vredelo, pa će Kazahstanac u finalu igrati sa boljim iz duela Danila Medvedeva i Uga Umbera.

(RTS)


Ostavite komentar