Rod Lejver: Ako se ne desi čudo u Melburnu, već mogu da počnu da graviraju Đokovićevo ime na trofej

Branilac titule i prvi reket sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod ka 11. trofeju u Melburnu, mada se u prva dva kola suočio sa ozbiljnim otporom motivisanih Dina Prižmića i Alekseja Popirina. U trećem je rutinski savladao Tomasa Martina Ečeverija i zakazao duel osmine finala sa francuskim veteranom Adrijanom Manarinom.

Iako se Đoković namučio na startu prvog grend slema u sezoni, legendarni Rod Lejver (85), jedini igrač koji je dva puta osvojio kalendarski grend slem, ubeđen je da će srpski teniser još jednom podići pehar u Australiji.

„Skoro kao da se priprema za finale. Izgubiće ponegde set u mečevima na pet setova, a ja se pitam da li se on šali sa nama jer bi sve mogao da dobije sa 6:2, 6:2, 6:2“, rekao je Lejver u Melburnu.

Teniser čije ime nosi centralni teren u „Melburn parku“ smatra da bi trebalo da se dogodi nešto čudesno kako bi neko svrgnuo Đokovića sa trona.

„On je sjajan atleta za početak, ali njegov um je takođe teniski, skoro da unapred vidi kako će se stvari odvijati i upravo ono što bi trebalo da radi. Tako je veliki šampion“, rekao je Lejver.

Ističe da Đoković odlično servira i da su njegovi udarci na terenu nepobedivi.

„Osim ako neko nekim čudom ne odigra svoj najbolji tenis da bi ga srušio, verujem da već sada mogu da počnu da stavljaju delove njegovog imena na trofej“, naglasio je Rod Lejver.

(RTS)


Ostavite komentar