Premijer Morison: Ukidanjem vize Đokoviću ministar zaštitio građane

Morison je istakao da je ministar za imigracije Aleks Hok dobro razmislio i doneo odluku u najboljem interesu građana.

"Video sam odluku ministra za imigracije o ukidanju vize gospodinu Novaku Đokoviću. Verujem da je nakon pažljivog razmatranja, ministar odlučio da poništi vizu gospodinu Đokoviću na na osnovu zdravstvenih razloga i opšteg dobra, jer je tako u javnom interesu", rekao je Morison.

Morison se potom osvrnuo na sve kroz šta su prošli Australijanci.

"Pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali smo ostali da se držimo zajedno i sačuvali smo živote i sredstva za život. Zajedno smo uspeli da ostvarimo da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najviši rejting vakcinacije na svetu."

Dodao je i da se odlukom o ukidanju Novakove vize ne misli samo na njega, već da država vodi računa o drugima.

"Australijanci su se toliko žrtvovali tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni. To je ono što je ministar uradio današnjom odlukom."

Prvi čovek Federalne vlade istakao je da se i na ovaj način čuvaju životi Australijanaca, održavanjem jake granične politike.

"Naša jaka granična politika sačuvala je Australijance bezbednima, prvo od kovida, a onda i tokom pandemije. Zbog očekivanih pravnih procesa koji se odvijati, neću više komentarisati ovu temu", zaključio je premijer Australije.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike