Premijer Australije: Đoković će morati da se vrati kući, ako ne pruži dokaze zašto nije vakcinisan

Novak Đoković je juče objavio da kreće za Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće i da će nastupiti na prvom gren slemu u sezoni.

Novinari su australijskog premijera Skota Morisona pitali da li on lično podržava odluku da Đoković dobije izuzeće.

Morison je na to odgovorio da bi Đoković mogao da se nađe na prvom letu za povratak kući, ako ne bude pružio dovoljno dokaza zašto nije mogao da bude vakcinisan. 

"Moje gledište je da svaki individualni zahtev za ulazak u Australiju mora da bude u skladu sa našim pravilima", naveo je Morison.

Dodao je da čekaju na to da Đoković stigne u Australiju i onda pruži dokaze.

"Moj stav je da on treba da ima isti tretman kao i ostali. Postoje i drugi slučajevi – i bilo ih je poprilično prethodnih godina – u kojima su ljudi dobili izuzeće i imali odgovarajuće dokaze koji su išli u korist njihovim tvrdnjama", rekao je Morison.

Da podsetimo, Đoković nije saopštio da li je vakcinisan ili ne, već je ostao pri svom stavu da ne želi da otkriva šta piše u medicinskom kartonu.

Prema podacima ATP-a, 95 od prvih 100 tenisera na svetu primilo je vakcinu i može slobodno da nastupi u Melburnu. Oni koji su vakcinisani, moraju da imaju negativan test 72 sata pre dolaska u Australiju, potom po sletanju u Melburn, a onda i još jedan šestog dana boravka u ovom gradu.

Novak je rekorder sa devet osvojenih titula u "Rod Lejver areni", a ukoliko bude učestvovao, juriće 21. grend slem u karijeri, čime bi postao najtrofejniji u istoriji.

Australijan open na programu je od 17. do 31. januara.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике