Predala meč u Melburnu zbog zagađenog vazduha

Nemaju samo Beograđani ovih dana problema za zagađenim vazduhom, već istu muku muče i stanovnici Melburna, u ovom slučaju njegovi gosti.

Kao što već verovatno znate, Australija se već danima bori sa velikim požarima, a oni očekivano uzrokuju veliko zagađenje vazduha.

Toliko, da je slovenačka igračica tenisa Dalila Jakupović zbog teškog disanja i gušenja morala da preda meč kvalifikacija za prvi grend-slem u sezoni.

Naime, ona je u finišu dugog seta meča sa Švajcarkinjom Stefani Vogel pri vođstvu od 1:0 u setovima i verovatnog ulaska u taj-brejk drugog seta (prednost na svoj servis na 5:6) dobila napad gušanja, te na kolenima dočekala pomoć lekara.

Rekacija je bilka brza, Dalila je izvedena sa terena i u svlačionici je nastavljeno delovanje lekarskog tima.

"Zaista sam se uplašila da ću se srušiti. Nikada nisam imala problema sa disanjem. Zapravo volim toplotu, ali jednostavno više nisam mogla da dišem i jednostavno sam pala na pod", rekla je Jakupovič posle meča.

Ipak, u dalji tok kvalifikacija otišla je Vogel, ne svojom krivicom.

Australijen open počinje 20. januara, a organizatori se nadaju da će pre toga pasti najavljena i dugo očekivana kiša, i pomoći poboljšanju vazduha u Mleburnu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike