Pengova razgovarala sa Bahom, VTA i dalje zabrinut za kinesku teniserku

Pengova je u nedelju razgovarala sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom oko 30 minuta u kojem je rekla da je bezbedna i da se oseća dobro.

"Objasnila je da se oseća bezbedno i dobro, da živi u svojoj kući u Pekingu i da bi želela da se poštuje njena privatnost u ovom trenutku", navodi se u objavio MOK-a.

Pengova je rekla Bahu da provodi vreme sa porodicom i prijateljima, ali i da će ostati u tenisu. Istovremeno, trostruka olimpijka zahvalila je MOK-u i Bahu na interesovanju.

Pengova i Bah komunicirali su putem video-razgovora, u kojem je Pengova viđena nasmejana.

Ipak, Ženska teniska asocijacija (VTA) i dalje je zabrinuta za bezbednost Kineskinje, koja je nestala nakon što je 2. novembra na kineskoj društvenoj mreži objavila pismo u kojem tvrdi da ju je bivši kineski potpredsednik Vlade Žang Gaoli seksualno zlostavljao.

Pošto se teniski i generalno sportski svet uskomešao, Kinezi su objavili pismo koje je Pengova navodno poslala u sedište VTA, a posle nekoliko dana viđena je i na jednom dečjem turniru u Pekingu.

Čelnici VTA zapretili su Kini oduzimanjem organizacije svih turnira na njenoj teritoriji ako se ne razjasni situacija sa nestankom kineske teniserke Šuaji Peng.

Podrška je stigla i od Udruženja teniskih profesionalaca, čiji je osnivač Novak Đoković.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар