Olga Danilović: Tužna sam zbog poraza, ali ne mogu da kažem da se nisam borila

Olga Danilović završila je učešće na Rolan Garosu pošto je u osmini finala poražena od Markete Vondroušove sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

„Tužna sam zbog meča, ali ne mogu da kažem da se nisam borila i da nisam dala sve od sebe. Nije bio moj dan“, rekla je srpska teniserka. 

Danilović je istakla da je postojala pozitivna nervoza na meču protiv Vondrušove.

„Koliko god pokušavaš da skreneš misli, činjenica je da je to osmina finala gren slema… Iskreno, nisam se toliko osećala nervoznije nego protiv Done Vekić ili Danijele Kolin… Uslovi su bili potpuno drugačiji, igralo se jako sporo. Naravno, moraš da se navikneš na šta god, ali lopta nigde nije išla. To me je malo frustriralo“, izjavila je Danilović na konferenciji za medije.

Srpska teniserka je trenutno na 126. mestu VTA liste, a naredne nedelje je očekuje napredak.

„Trudim se da igram najbolje što je moguće na svakom meču. Mislim da mi je kontinuitet nedostajao, kada god sam ostvarila neki uspeh, posle toga je nedostajalo kontinuiteta. Daj Bože da moje telo sluša i da mi da da odigram onoliko turnira koliko hoću. Svaki put kad je bilo nešto, moje telo je mnogo patilo. I ovde me boli, ali odigrala sam šest mečeva. Nije strašno, ništa što me brine. Potreban mi je kontinuitet mečeva, rad je tu, ali mečevi su nedostajali. Koleno je za sada u redu“, navela je srpska teniserka.

Olga Danilović je rekla da još nije razgovarala sa timom o planovima za nastavak sezone.

„Imali smo plan, ali možda dođe do promene zbog toga što sam daleko stigla ovde. Možda odigram još jedan turnir na šljaci, pa na Vimbldon, a možda odigram nešto na travi pre Vimbldona“, zaključila je srpska teniserka.

(RTS)