Novi teniski poredak nakon Vimbldona bez bodova – Đoković sedmi na ATP listi

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) oduzela je danas teniserima bodove osvojene na Vimbldonu prošle godine, a novi nisu dodeljeni zbog kazne za organizatore londonskog turnira koji su zabranili učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama.

Novak Đoković je tako, i pored pobede nad Nikom Kirjosem i titule u Londonu, ostao bez mogućnosti da odbrani svojih 2.000 bodova, zbog čega je od danas sedmi teniser sveta.

Pad za četiri mesta je doživeo i Italijan Mateo Beretini, koji je igrao finale prošle godine, a sada će biti 15. teniser sveta.

Iako nisu ni učestvovali na ovigidišnjem Vimbldonu, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev na pozicijama su jedan i dva. Uprkos zabrani učešća, Rus je zbog lošeg nastupa prošle godine izgubio samo 180 bodova.

Profitirao je i Rafael Nadal koji je sada treći igrač planete, dok su ispred Đokovića sada i Stefanos Cicpas, Kasper Rud i Karlos Alkaraz.

Kada su u pitanju ostali srpski igrači, Filip Krajinović je 30. mestu, Miomir Kecmanović odmah iza njega, Laslo Đere na 51. poziciji dok je Dušan Lajović 57. igrač sveta.

Novak Đoković je rekorder po broju nedelja na poziciji jedan u muškoj konkurenciji sa 373, ali mu fali još četiri da bi se izjednačio s aŠtefi Graf.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike