Novi „kralj šljake“ je krunisan – Alkaraz osvojio svoj prvi Rolan Garos

Alkaraz je u svom trećem grend slem finalu uspeo da dođe do treće titule i na taj način se probije na drugo mesto ATP liste. 

U prva dva gema na meču viđena su dva brejka, nakon čega je Alkaraz poprilično sigurno servirao. Zverev je sa druge strane uprkos dobrim procentima prvog servisa dozvolio protivniku još dva brejka, te je španski teniser bez većih problema poveo sa 1:0 u setovima.

Imao je Španac mnogo više vinera u prvom setu, a ujedno je i bolje vraćao servise protivniku i delovalo je da je Alkaraz utabao sebi put ka još jednoj tituli u Parizu.

Međutim, brzo je usledio odgovor Zvereva. Odlične procente ubačenog prvog servisa ovoga puta je ispratio i veliki broj osvojenih poena, što je uz vrhunsku igru na mreži i veliki broj grešaka Alkaraza bilo dovoljno za dva brejka i izjednačenje.

Za razliku od drugog, treći set je doneo mnogo uzbuđenja. U šestom gemu je Alkaraz uspeo da napravi brejk, koji je kasnije potvrdio, poveo sa 5:2 i približio se osvajanju novog seta. Ipak, usledila je serija nemačkog tenisera koji je napravio dva brejka, osvojio pet vezanih gemova i došao do prednosti.

U četvrtom setu Alkaraz je uspeo da prebrodi krizu i veoma ubedljivo dođe do izjednačenja u setovima. Zverev je mnogo grešio i veoma loše servirao, pa se pobednik odlučivao u petom setu.

Zverev je u poslednjem setu pokušao da pruži što bolji otpor Špancu, ali je Alkaraz pokazao da je trenutno najbolji teniser na svetu na šljaci i zasluženo je došao do svoje prve titule na Rolan Garosu.

(RTS)