Novak već sedam sati na aerodromu u Melburnu, „od svih izuzetaka, samo je on problem“

Đoković je sleteo na aerodrom "Tulamarin" oko pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu, ali se već na ulasku u državu suočio sa problemom.

Čelnici Viktorije ne žele da mu odobre vizu, iako Federalne vlasti traže da se poštuje odluka o medicinskom izuzeću i dozvoli učešće na Australijan openu.

Novak je na aerodromu smešten u posebnu prostoriju, koju obezbeđuje policija i prema brojnim izvorima, zabranjena mu je upotreba mobilnog telefona.

"Vodi se politička borba između države Viktorija i federalne vlasti. To je rezultat ozbiljnih razgovora dva panela, jedan je australijan open, a drugi federalnih zdravstvenih radnika, koji su anonimno razmatrali mogućnost da se odobri izuzeće ne samo za Novaka, već i za nekih 15-ak tenisera koji bi trebalo da učestvuju na AO. Čudi da je samo na Đokoviću akcenat i da se samo njemu prave problemi. Odmah je podignuta prašina onog trenutka kad se saznalo da će Novak doputovati u Australiju. Komentari su nemilosrdni prema svetskom teniseru broj jedan", rekao je Dragan Caran, nekadašnji dopisnik RTS-a iz Australije.

"Ovo je Australija, sve je moguće, ali mislim da će razum predvladati", dodaje Caran.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике