Novak stisnuo zube, pobedio Raonića i pasirao se u četvtfinale

Đoković je uspeo da donekle sanira povredu, stisne zube, izađe na teren i pobedi. Raonić je uspevao da parira nešto sporijem Novaku. Ipak, naš as mu je prepustio samo jedan set, drugi. Novak je delovao dobro na terenu, povremeno se istezao, ali povreda nije ostavila preteranog traga u njegovoj igri. Sledi završnica i borba protiv Zvereva za polufinale.

Snažno od samog starta na obe strane. Raonić je koristio svoje najjače oružje – snažan prvi servis. Novak je čekao svoju šansu da zapreti. U sedmom i devetom gemu naš teniser je propustio po jednu brejk priliku. S druge strane Raonić nije imao brejk šansi. Ipak, set je rešen u taj-brejku.

Novak je u ovom periodu bio koncentrisaniji i lako dobija taj-brejk sa 7:4.

Nastavljena je velika borba i u drugom setu. Prvo je naš teniser propstio brejk priliku, da bi potom i Raonić zapretio. Ključan je bio peti gem kada protivnik koristi pad u igri našeg tenisera i oduzima mu servis.

U nastavku Đoković nije uspeo da vrati brejk, sve se završilo na nekoliko pokušaja. Raonić rutinski privodi set kraju i dolazi do izjednačenja – 6:4 u drugom setu.

Treći set doneo je sjajnu igru našeg tenisera, nakon uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist Novak je pojačao tempo. Naš as je uz dva brejka vezao pet gemova i lako osvojio treći set – 6:1.

Četvrti set doneo je izjednačenu borbu. Novak je bio agresivniji u trećem gemu propustio je brejk priliku. Ipak u devetom gemu oduzima servis Raoniću, a potom svojim servisom stavlja tačku na ovaj meč – 6:4 u četvrtom setu. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар