Novak se nalazi u dobrom stanju, oglasiće se o pritvoru kada dođe vreme

Đoković se nalazi u izbegličkom hotelu u Melburnu gde čeka ponedeljak i odluku Federalnog okružnog i porodičnog suda, pošto mu je ukinuta viza za Australiju i naloženo mu je da napusti zemlju.

Novak je posle cele noći provedene na ispitivanju na aerodromu ostao bez vize jer, kako su australijske vlasti saopštile, nije predao adekvatne dokaze za izuzeće od obavezne vakcinacije, ali je odlukom suda ročište na kojem će biti razmatrana deportacija pomereno za ponedeljak.

"Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) pomno prati situaciju oko pritvora u kojoj se nalazi Novak Đoković zbog australijskih vlasti", ističe se u saopštenju.

"PTPA je u bliskom kontaktu sa Đokovićem, njegovom porodicom, savetnicima, zvaničnicima vlade i čelnicima Australijan opena. Đoković nam je potvrdio da se nalazi u dobrom stanju, a takođe je zatražio da mu dopustimo da on lično podeli činjenice oko njegovog pritvora, kada on to odluči."

Iz organizacije su istakli da, bez obzira na sve okolnosti, igračima koji imaju dozvolu, treba omogućiti da se takmiče.

"S punim poštovanjem prema svima koji imaju svoj pogled na vakcinaciju, vakcinisanim i nevakcinisanim (onima kojima je odobreno medicinsko izuzeće) trebalo bi da bude dozvoljeno da se slobodno takmiče. Nastavićemo da podržavamo naše članove, naše igrače."

"Na pravoslavni Božić srećni smo što smo imali šansu da komuniciramo s njim. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i bezbednost. Nadamo se da ćemo ga uskoro videti na terenu", zaključuje se u u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike