Novak raspoložen za šalu posle pobede nad Fučovičem

Novak je savladao Fučoviča 6:3, 6:4, 6:4 i nakon meča rekao da je odigrao veoma dobar meč.

"Bila je solidna partija. Počeo sam dobro, u prvih šest gemova je sve bilo kako treba. Nije bilo mnogo pogrešnih stvari u mojoj igri. Uspeo sam da završim prvi set kod 5:3, ali priznanje Martonu za borbu koju je pokazao tokom meča", počeo je Đoković.

Spiker na stadionu ga je podsetio da je ostvario 350. grend slem pobedu u singl kategoriji i da se plasirao u 41. polufinale na najvećim turnirima, a 10. na Vimbldonu.

"Da li želite da putujete sa mnom kao moj čovek za statistiku? Ili možda kao psiholog?", našalio se Novak.

"Upućujete komplimente mojoj karijeri i to mi diže samopouzdanje. Svestan sam određenih statistika, volim ovaj sport svim srcem, telom i dušom. Posvećen sam mu otkad sam se rodio. Nekada deluju nerealno stvari, ali pokušavam da živim u trenutku i ne uzimam zdravo za gotovo. Velika je inspiracija juriti istoriju i neka se nastavi dalje."

Nije moglo da prođe bez smeha ni na pitanje o sledećem protivniku – pobedniku susreta Karen Hačanov – Denis Šapovalov.

"Moram da pobedim, sa kim god da igram", istakao je svetski "broj 1" vidno raspoložen.

"Kada sam dobio prethodni meč rekao sam da bih voleo da Fučovič i Rubljov igraju pet setova, da ih prekine kiša i nastave sutradan. Šapovalov i Hačanov igraju na terenu 1 koji ima krov, završiće sigurno danas. Obojica igraju sjajno, Šapovalov je ostvario nekoliko velikih pobeda. Izgleda sjajno, Hačanov izgleda sjajno. Svi izgledamo sjajno, zato smo i ovde."

"Samo izgledamo", u svom stilu je završio Đoković.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар