Novak ponovo u imigracionom pritvoru

Đokovićevi advokati tražili su da novu odluku donese tročlano sudsko veće, što bi značilo da bi odluka bila pravosnažna, ali država to nije prihvatila, pa će odluku o tome doneti sudija Dejvid O’ Kalahan.

Prema rečima svedoka s lica mesta, koji je razgovarao sa izveštačem Rojtersa, Đoković je oko 15.30 po loklanom vremenu stigao automobilom u podzemnu garažu hotela Park, u isti imigracioni pritvorski hotel u kojem je bio prošle nedelje.

Desetak aktivista perotestvovalo je i skandiralo dok je Đoković u vozilu australijske pogranične službe ulazio u garažu hotela u kojem su smeštena još 33 tražioca azila i putnika u karantinu.

Biće to drugo pritvaranje Novaka Đokovića nakon što je sudija Keli u ponedeljak, posle četiri noći koje je Đoković morao da provede u imigracionom pritvoru, odlučio da ga oslobodi uz obrazloženje da je "odluka o ukidanju vize po dolasku Đokovića bila nerazumna".

Ipak, australijski ministar za imigraciju Aleks Houk odlučio je da iskoristi svoje diskreciono pravo da ipak ukine vizu srpskom šampionu jer bi, kako je rekao, njegovo prisustvo moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv kovida 19 u Australiji, piše u sudskim spisima koji su objavljeni nakon današnjeg prvog saslušanja u Saveznom sudu.

Do daljeg je neizvesno da li će Novak zaigrati u Rod Lejver Areni u ponedeljak ili će biti deportovan, a pred njim je i mogućnost da se povuče i napusti Australiju ukoliko tako odluči.

Novinarka lokalnog melburškog portala Ejdž Marta Paskual koja je uspela da vidi Novaka po dolasku u hotel Park napisala je u svom izveštaju da je "teniski šampion delovao smireno i staloženo, u zelenoj trenerci i džemperu sa belom maskom za lice".

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике