Novak podržao Osaku: I ja sam bio sa pogrešne strane mača…

"Čujte, mogu da je razumem. Saosećam sa njom, i ja sam tokom karijere mnogo puta bio sa pogrešne strane ‘mača’ kada su mediji u pitanju. Znam kakav je osećaj", počeo je Đoković.

"Podržavam je, mislim da je bila veoma hrabra što je to učinila. Veoma mi je žao što prolazi kroz bolan period i što ima psihičkih problema, koliko sam čuo. Nisam razgovarao sa njom, ali se čini da se muči. Želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti."

Jedan od najvećih igrača svih vremena apostrofirao je koliko je mlada Japanka važna za tenis.

"Ona je važan igrač, važan brend i osoba za naš sport. Potrebno je da nam se vrati. Moram reći da je ovo veoma hrabra odluka koju je donela, ali ona najbolje zna kako se oseća. Ako treba da uzme neko vreme da se osvrne na sve, da se oporavi i napuni baterije, to je dobar izbor. Potpuno podržavam i nadam se da će se vratiti jača", zaključio je Đoković.

Podsetimo, mlada Japanka je pre početka takmičenja na društvenim mrežama objavila da zbog nerazumevanja i mentalnog zdravlja neće dolaziti na konferencije za medije posle mečeva.

Osvajačica četiri grend slema i najplaćenija sportistkinja današnjice tako je pokrenula lavinu reakcija koje su pretežno bile negativne.

Turnir ju je kaznio sa 15.000 dolara i zapretio diskvalifikacijom, novinari su osuli paljbu jer je ustaljena praksa da igrači sarađuju sa medijima, pa je sve preraslo u veliki problem.

Krajnji rezultat je odustajanje Osake koja je do sada u karijeri osvojila četiri grend slema i trenutno drži drugo mesto na VTA rang-listi.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар