Novak nije izdržao, snaga uma na Timovoj strani

Sjajan tempo nametnuli su teniseri od samog početka meča. Poraz nije bio opcija. Rovovska borba, pretvorila se u igru nerava. Svaki poen je morao da se pošteno zaradi. Samo milimetar popuštanja značio je gubitak i prednost za protivnika. Nedostajala je samo publika da svojim prisustvom uveliča ovaj spektakularni meč. Sve je bilo na ispitu, fizička i mentalna snaga, taktika, na kraju Đoković je nije uspeo da izdrži, spasio je četiri meč lopte u taj-brejku drugog seta. U taj-brejku odlučujućeg seta odlično je krenuo, ali je protivnik imao odgovor i rešio je meč u svoju korist.

Ravnopravna borba od starta duela. Oba tenisera su čekala grešku protivnika. Strpljivo su gradili poene. Viđeno je nekoliko sjajnih poteza. Jedinu brejk šansu u setu imao je Tim u 11 gemu kada je uspeo da oduzme servis našem teniseru i stekne brejk prednosti.

U narednom gemu Austrijanac je bio siguran na svoj servis i rešio je prvi set u svoju korist – 7:5.

Slična slika i u drugom setu. Ponovo su oba tenisera sjajno serviral. I opet je Tim osvojio brejk priliku, ovog puta u petom gemu. Novak je uspeo da se izvuče i osvoji gem.

U osmom gemu i Novak je prvi put osvojio brejk loptu na meču. Tim uz malo sreće odbio napad, i osvoji gem, 4:4. Nastavljeno je nadmudrivanje, oba tenisera su pritiskala servis protivnika. Đoković je imao dve vezane brejk i set lopte u 12 gemu, međutim Tim je uspeo da se izvuče pa je set rešen u taj-brejku.

Pravi triler u taj-brejku. Oba tenisera su propustila po nekoliko šansi, Tim meč lopti, a Novak set lopti. Na kraju više mentalne snage je imao naš as i osvojio je ovaj period sa 12:10.

Odlučujući set doneo je još žešći tempo. Oba tenisera su sjano servirala, ali i pored toga morali su da se pomuče za svaki poen. Nije viđena nijedna brejk prilika pa je meč rešen u taj-brejku.

Sjano je krenuo Novak uz dva mini brejka poveo je sa 4:0. Međutim, tada se podigao Tim i vezao šest poena. Drugu meč loptu na svoj servis je iskoristio za 7:5 u taj brejku.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar