Novak nakon preokreta savladao Zvereva, u polufinalu sa Karacevom

Sjajan tenis prikazali su Đoković i Zverev. Duel pun preokreta, "nemogućih" poteza, neiskorišćenih brejk prilika. Dva taj-brejka dovoljno pokazuju neizvesnost ovog meča. Na kraju slavio je Novak Đoković. Naš as je uspeo da se vrati u meč, napravi preokret i stigne do borbe za finale.

 

Na startu meča Zverev je delovao dosta sigurnije. Iskoristio je nešto sporiji ulazak u meč našeg tenisera i na startu oduzeo servis. Nastavio je Nemac da preti, ali je Novak uspevao da odbija njegove nalete.

Spasio je i jednu set loptu na svoj servis. Kada je Zverev servirao za set, Novak osvaja i koristi svoju prvu brejk loptu i vraća brejk. Potom su oba tenisera osvojila svoje servise bez izgubljenog poena, pa je set rešen u taj-brejku.

Đoković je u dva navrata imao po mini-brejk prednosti, ipak Zverev je uspeo da preokrene rezultat i osvoji set – 8:6 u taj-brejku.

U drugom setu na terenu je bio samo jedan teniser, Novak Đoković. Ekspresno uz dva brejka dolazi do prednosti od 4:0. Natavio je naš teniser sa odličnim servisima i rutinski priveo set kraju – 6:2 u drugom setu.

Težim putem krenuo je Novak u trećem setu. Svojim greškama vratio je protivnika u meč. Zverev uz jedan brejk dolazi do prednosti od 3:0. Novak je pokušao da vrati brejk ali je protivnik uspeo da spasi brejk loptu u petom gemu.

Propušteno u petom gemu naš teniser je iskoristio u sedmom gemu, oduzeo je servis protivniku i vratio brejk. Nastavio je Novak u istom stilu naredni servis protivnika osvojio je bez izgubljenog poena. Potom je bio siguran na svoj servis – 6:4 u trećem setu.

Četvrti set počeo je kao i predhodni. Ponovo je Zverev iskoristio svoju šansu i oduzeo Novakov servis u drugom gemu. Već u narednom Đoković je propustio dve brejk prilike.

Naš teniser u narednom gemu uspeva da spasi tri brejk prilike.

Propušteno Novak je nadoknadio u petom gemu kada je vratio brejk. Usledio je period velike borbe i nekoliko spašenih brejk prilika, ipak, oba tenisera su osvajala svoje servise, pa je i četvrti set rešen u taj-brejku.

Velika borba i u taj-brejku. Sigurnim servisima teniseri su uveli taj-brejk u sam finiš bez mini-brejka. Jedan je bio dovoljan da reši ovaj set i meč, a osvojio ga je Novak.

Potom je asom broj 23 stavio tačku na ovaj duel.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар