Novak kreće u odbranu titule u Rimu protiv Argentinca Ečeverija

Đokovićeva sezona na šljaci ne ide tako glatko. Rano je ispao u Monte Karlu, pa na Srpska openu, možda je Rim prekretnica iz koje kreće veliki uspon do kulminacije na Rolan Garosu.

Prvi rival će mu biti Ečeveri, koji je na startu takmičenja savladao Francuza Luka van Aša sa 7:6 (9:7), 6:3. Argentinac je 61. teniser sveta, ali nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića.

„Sve je to dobro. Uvek se tu i tamo nađe poneka sitnica koja stane na put, ali to je normalno. Kada više nemaš 20-25 godina, mislim da više osećaš neke stvari. Pretpostavljam da je potrebno malo više vremena da se oporaviš. Ali osećam se dobro“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Šest puta je Novak osvajao titulu u Rimu.

„Rim je bio veoma dobar turnir za mene, imao sam dosta uspeha na njemu. To je moj najuspešniji turnir na šljaci. Želim da na Rolan Garosu budem u svom najboljem izdanju“, istakao je srpski teniser.

Pobednik duela između Đokovića i Ečeverija sastaće se u trećem kolu sa boljim iz meča Sten Vavrinka – Grigor Dimitrov.

Od ostalih srpskih tenisera prvo igra Miomir Kecmanović protiv Italijana Fabija Fonjinija. Ovaj duel drugog kola mastersa u Rimu neće početi pre 15 sati na terenu „Pjetranđeli“.

Laslo Đere će igrati oko 15 časova na terenu broj dva meč drugog kola protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra, a titulu brani Novak Đoković. Tok meča možete da pratite na našem portalu.

(RTS)


Ostavite komentar