Novak je vladar Melburna – 9/9!

Ovde možete pogledati lajv-blog finalnog meča u kojem je Novak pobedio sa maksimalnih 3:0. 

Dominacija i perfektan učinak kada dođe do finala svog omiljenog velikog turnira danas je produžen na devet, te je posle 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 i 2020, titulu osvojio i ove godine.

 

Odličan početak i rano vođstvo Novakovo od 3:0 nije uplašilo Medvedeva, koji je ubrzo izvratio istrom merom i polako preuzimao inicijativu.

Ipak, Beograđanin je prepoznao taj momenat i pronašao svoj najbolji tenis, kojim je u 12. gemu oduzeo servis rivalu i završio set sa 7:5.

Drugi set Rus je otvorio idealno napravivši brejk, ali je Srbin uzvratio već u narednom gemu. Uz to, Novak u četvrtom gemu ponovo uzima servis Medvedevu i time stiče, ispostaviće, presudnu prednost.

Posle 36 minuta igre vladarf Melburna je osvojio i drugi set, ovoga puta sa 6:2 i to završivši ga novim brejkom koji je dodatno iznervirao i poremetio ruskog igrača.

Početak trrećeg seta donosi dve brejk lopte za Medvedeva, ali je i to Novak spasao, te pronašao dodatnu snagu da napravi brejk već u sledećem, a onda rutinski priveo meč kraju (6:2 u trećem setu), za svoju devetu titulu na Australijan openu.

Osim što je nastavio svoju dominaciju Melburnu i drugi put vezao po tri godine osvajanja titula na ”Rod Lejver Areni” u finalima, Novak se dodatno približio najvećim rivalima, Nadalu i Federeru, koji sada imaju svega dve grend-slem titule više od srpskog majstora (po 20).

Za sada…

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар