Novak Đoković je Robin Hud svetskog tenisa

"Đoković ima konstantnu želju da pomaže drugima", navodi Marka.

Prvi reket planete, koji je ujedno i predsednik Saveta igrača, pokrenuo je akciju za pomoć slabije rangiranim igračima, čija je budućnost upitna nakon pandemije koronavirusa.

Kovid 19 obustavio je sport na nekoliko meseci, a posledice ove pauze tek će se osećati, posebno kod onih koji nisu zaradili dovoljno da budu bezbrižni.

Đoković je više puta apelovao na bolju raspodelu nagradnih fondova na Grend slemovima, dok je novim planom, po kojem će oni najbolji donirati novac za fond, predviđeno da najugroženiji dobiju do 8.000 evra, navodi se u tekstu Marke.

Novak je takođe, tokom pandemije, pomagao Srbiji, Španiji i Italiji, velikodušnim donacijama, koje su dostizale i po milion evra. Posebno se ističe reakcija na severu Italije, gde doktori i direktori bolnica nisu želeli da ćute o njegovom gestu, koji im je omogućio nabavku respiratora i zaštitne opreme.

Pomogao je da organizaciju šest profesionalnih turnira u Srbiji, dok je njegova fondacija bila sponzor i turnira u Vest Palm Biču, prvom posle skoro tromesečne pauze.

Marka je navela da bi i Đoković mogao da bude prvi igrač koji je završio sezonu neporažen, ukoliko ona ne bude nastavljena.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike