Noć odluke u Melburnu: Sud saslušava Novaka i odlučuje o njegovom učešću na Australijan openu

Federalni sud u Australiji objavio je dokumentaciju koju je advokatski tim Novaka Đokovića priložio uz žalbu na uskraćivanje vize.

Između ostalog naveli su da je medicinsko izuzeće koje je dobio dovoljna garancija da uđe u državu i učestvuje na prvom grend slemu u sezoni.

Dragan Caran, nekadašnji dopisnik RTS-a iz Australije, kaže da pred raspravu u federalnom sudu tenzije sve više rastu, a sve više pravnih stručnjaka veruje da će Vlada Australije ipak morati da pusti Novaka Đokovića da nesmetano učestvuje na AO u Melburnu.

Vlada Srbije uspela je da obezbedi da Đoković u hotelu dobija bezglutensku hranu, sprave za vežbanje, i laptop sa SIM karticom da bi mogao da bude u kontaktu sa svojima.

Dešavanja u vezi sa najboljim teniserom sveta mogla bi da naruše odnose dve države, kaže predsednik Skupštine Srbije.

Podrška Đokoviću stiže od mnogobrojnih sportista. Bogdan Bogdanović je na Instagramu objavio fotografiju u majici sa Novakovim likom. Teniska legenda Džimi Konors poslao je poruku organizatorima da treba da se bore za Novaka i da ne smeju da dozvole da se upropasti Otvoreno prvenstvo Australije.

U znak podrške najboljem teniseru sveta i juče je održan protest ispred Skupštine grada, a u Melburnu srpski iseljenici i dalje su ispred hotela u kojem je smešten Novak Đoković do konačne odluke suda u ponoć između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике