Nik Kirjos ne želi da igra na Olimpijskim igrama u Parizu

Kirjos je propustio Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine nakon svađe sa predstavnicima AOC zbog svog ponašanja. Australijski teniser je propustio i OI u Tokiju 2021. godine, pošto u Japanu nije bilo navijača zbog koronavirusa.

„Ono što garantujem jeste, da ako budem spreman da igram, neću da se stavim na raspolaganje reprezentaciji Australije za OI u Parizu. Način na koji su me tretirali nikada neće da bude zaboravljen. Bila je sramota da mi zabrane da igram na OI u Rio de Žaneiru. Tada sam bio 13. na ATP listi i imao sam priliku da osvojim medalju. To što su mi zabranili da predstavljam svoju zemlju zbog ponašanja je nešto što jednostavno ne mogu da zaboravim“, napisao je Kirjos u kolumni za list „Ferfaks“.

Australijski mediji podsećaju da još nije poznato kada će Kirjos da se vrati na teren, pošto se oporavlja od povrede kolena i ručnog zgloba. On trenutno za medije komentariše dešavanja na Australijan openu u Melburnu

„AOC ima poštovanje prema Kirjosu kao australijskom sportisti. Svaki sportista ima pravo da donosi svoje odluke o svojoj budućnosti i te odluke se poštuju“, saopštio je portparol AOC-a.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

(RTS)


Ostavite komentar