Nedić: Ministar za imigraciju Australije odustao od svih tvrdnji sa prvog suđenja protiv Novaka

Advokat za migraciono pravo Blažo Nedić rekao je da je poslednje ročište trajalo 20 minuta i da se na njemu nije događalo ništa epohalno, da su bili prisutni advokati koji zastupaju Novaka Đokovića i advokat koji zastupa državu Australiju.

"Na tom ročištu su rešena proceduralna pitanja, a jedno od pitanja o kojem se polemisalo je da li će suditi jedan sudija ili veće od troje sudija, prvi je to pitanje postavio sam sudija, a advokati Novaka Đokoća su rekli da se tome ne protive, dok se advokat države Australije protivio", objasnio je Nedić.

Dodao je da je u tom trenutku, Novak bio u advokatskoj kancelariji i on je verovatno gledao video strim pripremnog ročišta, ali se lično nije video u kadru jer po protokolu ne učestvuje u pripremnom ročištu.

"Sud je proceduralno morao da prihvati prenos nadležnosti. Prenos predmeta, koji je predložio sudija Keli, iz Okružnog suda u Savezni sud Australije moralo je da bude potvrđeno. Nakon toga je sudija pitao obe strane do kada mogu da dostave podneske i dokaze, advokati Novaka Đokovića su se obavezali da će to uraditi do podneva po australijskom vremenu, a zatim država će odgovoriti do 20 časova", napomenuo je.

Nedić je rekao da je nezabeležena praksa to što se sud posle ukidanje vize Novaku po drugi put, sastao u roku od dva i po sata.

Prema njegovim rečima, formalno pravno ministar za imigraciju ima pravo da deportuje bilo koga, da ukine vizu i deporuje bilo koga, ali mora da da neke razloge.

Ministar je obrazložio svoju odluku, ali to obrazloženje za sada nije javno dostupno, ali se nadam da će tokom suđenja ono biti stavljeno na raspolaganju.

Na osnovu navoda iz medija ministar za imigraciju je izgleda odustao od svih tvrdnji iz prethodnog suđenja i da je sada argument da samo prisustvo Đokovića, za koga i sam ministar kaže da nije prekršio ili pokušao da prekrši bilo kakve propise Australije, već sada tvrdi da njegovo prisustvo može da poveća antivaksersko raspoloženje.

Međutim, Nedić je podsetio da je sada važna činjenica da je Novak na turniru koji je on organizovao u Srbiji kada nije još bilo vakcina, obezbedio vakcine za sve igrače koji žele da se vakcinišu.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике