Naomi Osaka pred diskvalifikacijom sa Rolan Garosa

Japanska teniserka Naomi Osaka je pre dve nedelje najavila da tokom trajanja turnira u Parizu želi da sačuva "mentalno zdravlje", pa ne želi da priča za medije i da neće odlaziti na konferencije.

Posle pobede u prvom kolu nad Rumunkom Patricijom Marije Tig ostala je dosledna i nije izašla pred predstavnike medija, a dala je kratku izjavu na samom terenu.

Organizatori su odmah reagovali opomenom i novčanom kaznom od 15. 000 dolara uz saopštenje da, ako ne promeni odluku, može biti i diskvalifikovana sa turnira.

„Suštinski element pravila grend slem turnira je odgovornost učesnika da sarađuju sa medijima, bez obzira na rezultat svog meča. Ta odgovornost donosi dobro za ovaj sport, kao i za navijače, ali i za takmičare lično. Savetovali smo Naomi Osaku da se izlaže mogućim daljim posledicama ako nastavi da ignoriše svoje obaveze prema medijima. Kao što se podrazumeva, ponavljanje tog propusta povlači sa sobom i žešće kazne, uključujući izbacivanje sa turnira i aktiviranje istrage koja bi mogla da dovede i do oštrijih sankcija i do suspenzija sa budućih grend slem događaja. Pravila postoje da bi bilo osigurano da svi igrači dobiju isti tretman.", saopštili su organizatori Otvorenog prvenstva Francuske.

U drugom kolu Naomi Osaka igraće sa Anom Bogdan iz Rumunije, koja je na startu bila bolja od Elizabete Kokjareto.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар