Nadalov doktor optimista, Rafa će verovatno igrati u Londonu

Takmičenje u Londonu traje od 10. do 17. novembra, a Nadal će biti u opasnosti da ispusti prvo mesto ukoliko se ne pojavi.

"Optimista sam, u ovom trenutku Rafa može da razmišlja o mogućnosti da zaigra u Londonu", rekao je Kotoro.

On je istakao da je bilo teško ustanoviti o kojoj se tačno povredi radi.

"Pre tri dana nismo imali dovoljno elemenata da bismo doneli odluku. Ako Rafa izađe na teren, to znači da je sposoban da igra."

"Bik sa Maljorke" je preuzeo prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića i, u slučaju plasmana u finale Londona, zadržaće tu poziciju na kraju godine. Ako ne bude nastupio, Srbin bi se plasmanom u finale vratio na "broj 1".

"Bila je veoma teška procena, testovi odrađeni za nekoliko minuta, u to vreme, nisu bili pouzdani. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman."

Objasnio je i sa čime se tačno suočava osvajač 19 grend slem titula.

"Kada pokušate da igrate, to je zato što imate šanse. Postoje povrede koje vam direktno ne dozvoljavaju da donesete takvu odluku. Ako je napredak zadovoljavajući, imamo priliku da ga dovedemo u stanje da igra. Kada postoji istegnuće, formira se kontraktura, što se desilo u Parizu. Morate čitav deo tela tretirati antiinlfamatornim merama, dubokom termoterapijom Indiba, koja funkcioniše dobro, kao i ručnim tretmanima sa fizioterapeutom Rafaelom Majmoom."

Za kraj, Kotoro je istakao da je Nadal morao da modifikuje tehniku servisa zbog bola.

"Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Moramo postepeno da uvodimo adaptacije", zaključio je Kotoro.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike