Nadal o srpskim navijačima u Sidneju: Dođu sa više supstanci u telu…

"Bik sa Majorke", koji je nedavno predvodio "Crvenu furiju" do trofeja u Dejvis kupu, u finalnom okršaju je poražen od Novaka Đokovića u singlu.

Iako se očekivalo da će nastupiti u dublu, zbog umora je prepustio mesto Felisijanu Lopesu, koji je u paru sa Pablom Karenjom Bustom potom poražen od Đokovića i Viktora Troickog.

Nadal je nakon susreta sa velikim rivalom kritikovao navijače, sa kojima je u jednom trenutku i ušao u otvoreni sukob jer su navijali i zviždali tokom meča.

"Iskreno, publika je bila fantastična svakog dana, ali nekada ljudi iz nekih zemalja ne razumeju kako tenis funkcioniše, misle da je fudbal. Poštovanje mora da bude tu, a njega nije bilo od malog dela publike", rekao je na konferenciji za medije na engleskom jeziku.

Potom su, po standardnoj proceduri, krenula pitanja na španskom jeziku, gde je novinare zanimalo da malo opširnije objasni o čemu se tačno radi.

"Imao sam ja već iskustva sa ovim navijačima. Oni su navijači, ali nisu Australijanci (smeh). Ponekad dođu na tribine sa malo više supstanci u telu nego što bi trebalo. Oni ne razumeju ovaj sport. Volim ja podršku koju pružaju svojoj zemlji, ali postoje trenuci kada treba da poštujete i druge igrače", dodao je prvi reket planete.

Rafa je doživeo 29. poraz od Đokovića, deveti uzastopni na betonu, na kojem je međusobni odnos 20-7.

"Skor na betonu protiv Novaka? On je najbolji na svetu na betonu u poslednjih nekoliko godina. Popravio sam stvari, možda je sad rana faza sezona, ali napredovao sam u nekim stvarima za koje se nadam da će mi dati veće šanse u bližoj budućnosti. Pre svega mislim na servis, igrao sam i servis-volej. Nastaviću da radim", zaključio je Nadal.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike