Nadal: Nisam spreman za Rolan Garos, vreme je da donesem odluku

Nadal je poražen od sedmog tenisera sveta Huberta Hurkača u drugo kolu sa 6:1, 6:3. Španac je ispraćen sa terena ovacijama kao da mu je ovo poslednje učešće.

„Ako mene pitate, mnogo je veća šansa da mi ovo bude poslednji put ovde u Rimu. Nikada nisam rekao da će mi ovo biti poslednji put ovde. 98 posto je moguće, ali nikada ne bih rekao da sam siguran. Ovde imam druga osećanja, drugo je vreme. Nisam očekivao nikakvu ceremoniju. Ako bih otišao u penziju, nadam se da ću i narednih godina imati priliku da se pozdravim sa svima ovde”, rekao je desetostruki prvak Rima.

„Ne želim još da donosim odluku. Postoje dva moguća puta. Ako moram da kažem na koji način naginjem, to je da pokušam da igram i dam sve od sebe. Nisam mogao da ne igram najvažniji turnir u svom životu“, rekao je Nadal.

Približava se Rolan Garos za „kralja šljake“.

„Mislim da nisam spreman da se takmičim na Rolan Garosu zbog onoga što sam uradio danas. Ostale su dve nedelje, učinićemo sve da promenimo situaciju. Iako mi je teško, frustrirajuće, osećam se bliže pokušaju. ‘Zaglavio’ sam se, ali daću sve od sebe ove dve nedelje“, naveo je nadal i dodao:

„Vreme je da donesem odluku u slučaju da ne mogu da igram Rolan Garos“, istakao je Nadal.

(RTS)