Nadal: Dragi Rodžere, nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći…

"Dragi Rodžere, moj prijatelju i rivalu. Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći. Ovo je tužan dan za mene lično, ali i za sport širom sveta. Rekao sam ti to kada smo pričali i sada smo do toga i došli. Bilo mi je zadovoljstvo i čast i privilegija da delim sve ove godine sa tobom i proživim mnogo sjajnih trenutaka na terenu, ali i van njega. Zajedno ćemo proći kroz još mnogo momenata u budućnosti i siguran sam da ćemo još svašta raditi zajedno. Za sada ti želim svu sreću sa suprugom Mirkom, decom i porodicom. Uživaj u svemu što je ispred tebe. Vidimo se u Londonu na Lejver kupu", napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Rodžer Federer i Rafael Nadal sastali su se 40 puta, a Španac vodi sa 24:16 u pobedama. Prvi put su igrali 2004. na mastersu u Majamiju, a Nadal je slavio 2:0 (6:3, 6:3).

Poslednji put Federer i Nadal sastali su se 2019. na Vimbldonu, kada je Švajcarac pobedio 3:1 u setovima (7:6, 1:6, 6:3, 6:4).

Federer je ranije danas najavio da se povlači iz profesionalnog tenisa i da će Lejver kup sledeće nedelje biti njegov poslednji ATP turnir.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike