Moć broja jedan, Novak preslišao Norija u Torinu

Sve je na terenu delovalo kao lakši trening za našeg tenisera. Novak je sa pola snage ubedljivo savladao manje iskusnog Britanca, koji je očigledno podlegao pritisku susreta sa najboljim igračem na svetu. Svakako nije prikazao svoj najbolji tenis. Đoković je rutinski odradio "posao", potrošio malo energije i na najbolji način najavio polufinale protiv Zvereva.

Već na startu meča Novak je postavio stvari na svoje mesto oduzeo je servis protivniku i najavio mu da nema čemu da se nada na ovom meču. Nori je iz drugog pokušaja uspeo da osvoji svoj servi. Međutim, naredni naš as mu oduzima bez izgubljenog poena, a potom rutinski priveo set kraju – 6:2.

Slična slika i u drugom setu. Ponovo je Đoković oduzeo početni servis Noriju, a potom na svoj potvrdio brejk. U petom gemu opet oduzima servis protivniku. Britanac se predao, nije imao više snage i do kraja meča nije osvojio nijedan gem.

Na servis protivnika Novak je stigao do tri vezane brejk i meč lopte, iskoristio je treću i tako stavio tačku na ovaj meč – 6:1 u drugom setu.

Meč je trajao samo 66 minuta igre.

Novak u subotu u polufinalu igra protiv Aleksandra Zvereva, meč je na programu od 21.00. U prvom polufinalu, od 14.00, igraju Danil Medvedev i Kasper Rud.  

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар