Milman: Đoković najveći favorit za trofej na Rolan Garosu

Novak Đoković je prvo poražen od Lorenca Muzetija u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu, a potom u četvrtfinalu ATP turnira u Banjaluci od Dušana Lajovića, pa su mnogi posumnjali da je u svojevrsnoj krizi koja će se odraziti i u nastavku sezone.

Džon Milman je u svojim komentarima na društvenim mrežama prokomentarisao ove Novakove lošije rezultate i istakao da se osvajač 22 grend slema tradicionalno sporo kreće na šljaci i da najbolje igra na mastersu u Rimu.

„Mislim da još uvek nismo videli najbolji Novakov tenis na šljaci, očekujem ga na vrhunskom nivou u Rimu. I sam je rekao u prošlosti da dostiže optimalnu formu u italijanskoj prestonici.“, rekao je Milman.

Australijanac je istakao da je to uobičajeni ritam priprema za maksimalnu formu pred turnir na Rolan Garosu i naveo koga smatra za najveće favirite na tom turniru.

„Moj izbor glasi ovako, Novak Đoković, Karlos Alkaraz, i Rafael Nadal (ako Nadal ne igra u Rimu, Janik Siner je na trećem mestu)“, napisao je Australijanac na društvenim mrežama.

(RTS)