Medvedev stotom pobedom na masters turnirima zakazao duel u Rimu protiv Međedovića

Medvedev je za sat i 47 minuta savladao Drejpera i zakazao je duel u trećem kolu Rima protiv Hamada Međedovića koji je bio bolji od Alehandra Davidoviča Fokine.

Ruski teniser je u prvom setu stigao do brjeka u trećem gemu, ali je Drejper uzvratio u narednom ribrejkom. Ujednačen tok trajao je do sedmog gema, kada je Medvedev opet oduzeo servis protivniku i u sledećem stigao nadomak trijumfa – 5:3. Međutim, Britanac je osvojio dva uzastopna gema i izjednačio na 5:5. Ipak, Medvedev je bio koncentrisaniji i agresivniji u finišu, izbegao je taj-brejk i stigao do vođstvo u setovima.

U drugom setu Medvedev je bio odlučniji, veoma lako je stigao do velike prednosti od 5:1 i bez velikih trzavica stigao do trijumfa u drugom kolu mastersa u Rimu.

Medvedev je prošlogodišnji šampion Rima, a pred Hamadom Međedovićem biće težak zadatak da nastavi trijumfalni niz u glavnom gradu Italije. Srpski i ruski teniser do sada nisu odigrali nijedan međusobni duel. 

Međedović je do sada ubeležio četiri pobede u Rimu, dve u kvalifikacijama i isti broj u glavnom žrebu. Medvedevu je pobeda protiv Drejpera bila 100. u karijeri na masters turnirima.

Meč između Međedovića i Medvedeva na programu je u nedelju, 12. maja, a tačan termin još uvek nije preciziran.

(RTS)