Medvedev posle preokreta nadigrao Zvereva za finale Australian opena

Nemački teniser je bio bolji, agresivniji i koncentrisaniji u prvom delu igre protiv ruskog tenisera pa je poveo sa 2:0 u setovima, ali se Medvedev u trećem setu vratio u igru i osvajanjem dva seta u taj brejkovima uspeo da uvee meč u krajnje neizvestan peti set.

U prvom setu viđeno je pet brejkova. Zverev je imao prednost od 4:1, ali je Medvedev uspeo da nadoknadi razliku pa je set rešen trijumfom Nemca sa 7:5.

U drugom setu Zverevu je oduzeo servis protivniku u petom i poslednjem gemu za ubedljivig 6:3 i osvajanje ubedljivog vođstva od 2:0 u setovima, pa se učinilo da neće biti mnogo neizvesnosti o njegovom plasmanu u finale.

Ipak Medvedev se u nastavku potpuno vraća u igru uspevajući da održi ravnopravan otpor raspoloženom Nemcu, a onda i da osvoji ključne poene u taj brejku za osvajanje trećeg seta za 2:1.

Na krilima uspešnog povratka u meč Medvedev uspeva da održi ritam i koncentraciju u nastavku gotovo identično osvojivši izjednačenje da bi na sredini odlučujućeg petog seta uspeo da osvoji i brejk koji potom potvrđuje za vođstvo od 4:2.

U nastavku gotovo rutinsi nastavlja sa sigurnom igrom da bi na kraju i drugim brejkom za ubedljivih 6:3 u petom setu došao do konačne pobede i plasmana u finale.

(RTS)


Ostavite komentar