Medvedev novi gospodar Rima, posle velike borbe nadigrao Runea i podigao pehar

Sjajan meč dva rivala dostojan finala mastersa. Publika je mogla da uživa u duelu punom preokreta, trčanja, nemogućih poteza, grešaka. Medvedev je uspeo da ostane skoncentrisaniji dobije prvi set u kome mu je bio dovoljan jedan brejk. U drugom Rune je pretio, dva puta imao po brejk prednosti, ali je Medvedev uspeo da preokrene rezultat i na kraju, kao i u prvom setu, brejkom stavi tačku na ovaj meč.

Velika borba od samog starta. Igrači su uspevali da sačuvaju svoje servise. U petom gemu Rune je propustio dve brejk prilike. Sve do dvanaestog gema nije bilo novih brejk šansi. Kada se očekivalo da set bude rešen u taj-brejku,  Medvedev oduzima servis rivalu i osvaja prvi set sa 7:5. Rune nije imao priliku za popravini.

Velika borba u nastavku i revija brejkova. Već na startu drugog seta Rune oduzima servis Medvedevu bez izgubljenog poena. Medvedev je uzvratio brejkom u četvrtom gemu. Ipak, Rune je nastavio da napada i u sedmom gemu ponovio je isto što i na startu seta, ponovo oduzima servis rivalu sa nulom.

U desetom gemu kada je Rune servirao za set, Medvedev koristi greške rivala vraća brejk za novo izjednačenje – 5:5. Nakon osvojenog svog servisa, Rus na servis rivala osvaja tri vezane meč lopte.

Iskoristio je drugu i stavio tačku na ovaj meč – 7:5 i u drugom setu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike