Mariju titula u Atverpenu, trofej posle 960 dana

Veliki borac Endi Mari uspeo je da osvoji 45. titulu u karijeri. Velika pauza, dve operacije kuka, ipak veliki borac se vratio na teren, polako vraćao formu. Izborio se sa svim nedaćama i uspeo da osvoji turnir u Antverpenu. Uspeo je da nadoknadi set zaostatka i nakon preokreta zabeleži trijumf protiv Švajcarca.

Već na startu meča u drugom gemu Vavrinka je uspeo da oduzme servis Mariju. Britanac u narednom gemu propuštlja dve brejk prilike i tako su u nepovrat otišle jedine šanse da vrati brejk. Vavrinka je potom bio siguran na svoj servis i lako je priveo set kraju – 6:3.

Velika borba u drugom setu. Ponovo je Švajcarac u trećem gemu stigao do ranog brejka i prednosti od 2:1. Mari uspeva da se vrati i u šestom gemu oduzima servis protivniku, izjednačenje – 3:3. U devetom gemu Britanac je uspeo da spasi dve brejk prilike, a već u narednom ponovo pravi brejk i stavlja tačku na ovaj set – 6:4.

Revija brejkova u odlučujućem setu. Opet je Vavrinka u trećem gemu došao do prednosti. Mari uzvraća već u narednom. Nova prednost za Švajcarca u petom gemu, ponovo Mari nije odzvolio protivniku da materijalizuje brejk, oduzima mu servis za izjednačenje – 3:3. Ključan je, kako i u drugom setu, bio deveti gem kada Mari dolazi do brejka za gem, set i meč – 6:4 u trećem setu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike