Mari: Novak da odgovori na nekoliko pitanja; Beker: Nikad nije bio u težoj situaciji

"Pozitivno je što Novak više nije u pritvoru. Nadam se da sad može da se fokusira na tenis", prokomentarisao je Mari.

Ipak, nekadašnji prvi teniser sveta smatra da Novak ima još nekoliko pitanja na koja bi trebalo da odgovori.

"Novak bi trebalo da prokomentariše vreme u izolaciji i siguran sam hoće. Nadam se da možemo da okrenemo stranicu. Pobedio je na Sudu, sjajan je bio i izgleda da će biti na Australijan openu. Sviđa mi se što će se najbolji nadmetati, iako ima nekoliko pitanja. Dok ne dođu odgovori teško je dati konačan sud o bilo kojoj situaciji", zaključio je Britanac, koji je u Melburnu čak pet puta poražen u finalima.

Legendarni nemački teniser i bivši Đokovićev trener Boris Beker u razgovoru za Bi-Bi-Si ističe da će srpskom igraču biti veoma teško na početku turnira.

"Siguran sam da će biti zvižduka, ali je Novak navikao na to. Uvek je bio borac, morao je da se bori protiv svih i da pobeđuje publiku. Publici će biti teško s njim, ali svakim novim mečom će ga prihvatiti", rekao je Beker.

Ako bude dobio "zeleno svetlo" za učešsće na turniru, Beker veruje da će prva nedelja biti posebno izazovna.

"Pričao sam s njim i čestitao sam mu, zahvalio mi se na podršci. Međutim, i dalje je u šoku zbog poslednjih dana. Njegov duh je sve bolje, trenirao je. Možda nečete da se složite sa svime što radi, ali morate da poštujete", rekao je Beker i otkrio da je pred Novakom najteži izazov u karijeri na gren slemovima.

"Ne verujem da je nekad bio u težoj poziciji", kaže Beker.

Nemac smatra da mora da se poštuje izbor Đokovića da se ne vakciniše.

"To je svačiji izbor, iako je život teži bez vakcine. Lično bih mu savetovao da se vakciniše jer bi mu bilo lakše, ali to je njegov izbor i moramo da ga poštujemo", zaključio je dvostruki šampion turnira u Melburnu.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике