Mari najavio kraj karijere

Nekadašnji najbolji teniser sveta i jedan od igrača koji su ispisivali istoriju tenisa, nakon niza povreda i operacija vraća se na teren od ponedeljka na turniru u Australiji ali je na konferenciji za novinare istakao da će mu možda to biti i poslednji turnir u karijeri.

"Ne osećam se dobro. Mučim se dugo vremena i propatio sam mnogo poslednjih 20 meseci. Uradio sam gotovo sve kako bi se osećao bolje, ali nije pomoglo. Bolje sam nego pre 12 meseci, ali osećam i dalje dosta bola", rekao je Mari novinarima u Melburn.

Kako je rekao, želeo bi da kraj karijere objavi nakon nastupa na Vimbldonu, ali plaši se da neće moći da izdrži toliko.

"Vimbldon je mesto gde želim da završim karijeru, ali nisam siguran da ću u toj nameri uspeti. Ne mogu zauvek da nastavim ovako kada ne znam da li postoji trenutak kada će bol proći. To sam rekao i mom timu", rekao je Mari i ponovo se rasplakao.

"Nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći da igram još četiri ili pet meseci", kaže teniser koji je objasnio da mu je predlagana još jedna operacija koja bi bila zahtevnija i ozbiljnija od prethodne.

"Mogu da igram, ali uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje da uživam u treninzima i mečevima",rekao je Mari koji je rekao da i ne razmišlja da karijeru nastavi možda kao dubl igrač.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike