Luka Nardi pobedio idola: Neću skidati poster Novaka iz sobe

Nardi je postao prvi „srećni gubitnik“ koji je naneo poraz Novaku Đokoviću u karijeri. To je ujedno i njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Dvadesetogodišnji Italijan je uoči duela sa Đokovićem u trećem kolu Indijan Velsa istakao da od osme godine na vratima sobe ima poster s likom srpskog tenisera.

„Mislim da je to jedno od najboljih iskustava koje mladić mojih godina može da doživi. Imam njegovu sliku u sobi, tako da možete zamisliti koliko je meč za mene uzbudljiv. Sigurno će to biti sjajno iskustvo”, nepretenciozno je Nardi izrazio oduševljenje pre duela.

Nardi je bio bliži neučestvovanju na Indijan Velsu, nego meču protiv najboljeg na svetu. Međutim, spletom srećnih okolnosti po Italijana, našao se u glavnom žrebu prvog mastersa u sezoni.

U kvalifikacionoj rundi poražen je od Davida Gofana i bio treći na listi „srećnih gubitnika“. Ušao je u glavni žreb, a bio je slobodan u prvom kolu, jer je zamenio Tomasa Martina Ečeverija koji je bio projektovan kao jedan od nosilaca na turniru.

Do meča sa Đokovićem stigao je nakon pobede nad Kinezom Džidžen Džangom.

Posle pobede nad Đokovićem Nardi je opet izrazio veliko poštovanje prema srpskom teniseru i ponovo govorio o posteru u sobi.

„Imam ga. Svako veče kada odem u krevet vidim Novaka. Mislim da ću nastaviti s tim, sigurno. Šalim se, ali imam ga i mislim da ću ga zadržati“, izjavio je na konferenciji za medije posle pobede.

Nardi je ove godine upisao četvrtu pobedu na ATP turu i ovaj podvig je ujedno i njegov najbolji plasman na nekom od turnira. Tenis je počeo da trenira sa sedam godina u rodnom Pezaru, najbolji plasman ostvario je 19. februara zauzevši 106. mesto. Trenutno je 123. igrač sveta. 

Uključujući i pobedu nad Džangom, Nardi je u „teniskom raju“ došao i do prvih trijumfa nad igračima rangiranim do 50. mesta.

„Da mi je neko rekao da će se tako završiti, nazvao bih ga ludim. Bio sam treći na listi za ulazak u žreb od gubitnika u kvalifikacijama. Čak i to mi je bilo iznenađenje, da sam uopšte ušao. Nikada nisam pobedio igrača iz top 50 u karijeri. Pobedio sam Džanga, sada i Đokovića. Ne znam ni šta da kažem“, sumirao je utiske mladi Nardi.

Italijan će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, a Đoković posle meča nije precizirao hoće li nastupati na turniru u Majamiju.

(RTS)