Krajinović preko Čekinata zakazao duel sa Đokovićem

Filip Krajinović je opravdao ulogu favorita protiv 113. na ATP listi. Naš teniser je uspeo da slomi otpor protivnika. Uspevao je Italijan koliko-toliko da parira našem teniseru, ali samo u prvom setu. Ipak, kvalitet je bio na strani Krajinovića koji je zasluženo stigao do osmine finala i duela sa Novakom Đokovićem.

Posle početnog odmeravanja snaga naš teniser je konstantno pritiskao servis protivnika. U sedmom gemu došao je do tri vezane brejk prilike, iskoristio je drugu i stekao prednost. Potom se naš teniser koncentrisao na svoj servis i rutinski priveo set kraju – 6:4.

U drugom setu na terenu je bio samo jedan teniser. Krajinović je u ranoj fazi, u trećem gemu, oduzeo servis protivniku, potom je materijalizovao brejk i poveo sa 3:1. Velika borba vodila se u petom gemu, naš teniser je pokušao da ponovo oduzme servis protivniku. U najdužem gemu na meču posle četiri izjednačenja, nakon prednosti za protivnika, Filip je osvojio novu brejk loptu, nakon izjednačenja još jednu, koju je iskoristio i došao do dva brejka prednosti.

Potom je Krajinović lagano priveo meč kraju, iskoristivši prvu meč loptu na servis protivnika – 6:1.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar