Ko je Entoni Keli, sudija koji je presudio u korist Đokovića

Sudija Entoni Toni Keli ostaće upamćen kao čovek koji je predsedavao suđenjem kojim je poništena odluka Savezne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Đokovića u ponedeljak.

Iako je specijalizovan za finansijske slučajeve i bankrotstva, slučaj poništavanja vize najboljeg tenisera na svetu zapao mu je sasvim slučajno – bio je dežuran tog dana.

Sudija u Melburnu postao je 2017. godine nakon 30-godišnje advokatske prakse.

Keli je diplomirao 1982. godine na Kraljevskom institutu za tehnologiju u Melburnu, a nakon pet godina provedenih kao advokat, najviše za industrijsko pravo, primljen je u advokatsku komoru 1987. godine.

Njegove kolege ga opisuju kao čoveka hladne glave i umerenog temperamenta koji je doneo svoju srdačnu prirodu u sud. Tokom karijere njegovo ime nije bilo poznatije u širim krugovima, najviše zbog toga što su njegove odluke retko kada bile poništavane, a slučajevi koje je vodio okončavali su se bez mnogo drame.

„Direktan je i precizan. Bio je dobar advokat, a sada je odličan sudija", kaže o njemu jedan od kolega.

Čokoladni meci i trkački konji 

Sa istom količinom entuzijazma koju unosi u sudnicu, Entoni Keli prilazi i lokalnim australijskim slatkišima, takozvanim čokoladnim mecima, a često se može videti kako u njima uživa tokom pauza u suđenjima.

Osim toga, gaji veliku ljubav prema trkačkim konjima. Poznato je i da je supruzi Filipi za njen 40. rođendan kupio udeo u trkačkom konju Panti.

Panta je 2002. godine pobedila na Južnoaustralijskom derbiju, uprkos tome što je kvota na nju bila 30:1. Dve godine kasnije na Kupu u Adelejdu ponovo je trijumfovala, a šanse su joj bile 25 prema 1.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике