Kirjos ponovo podržao Novaka: Tretiramo ga kao oružje za masovno uništenje, a on samo želi da igra tenis

Nik Kirjos četo je u prošlosti kritikovao Novaka Đokovića, ali poslednjih dana jedan je od tenisera koji su se potpuno stavili na stranu srpskog tenisera.

Australijanac je trenutno u izolaciji, gde se oporavlja od zaraze koronavirusom, a najavio je da će igrati na prvom grend slemu u sezoni, koji počinje u nedelju.

Kirjos je u jednom potkastu govorio o situaciji sa Đokovićem i kritikovao odluke australijskih vlasti.

"Tretiramo ga (Novaka) kao oružje za masovno uništenje, a on je ovde bukvalno da bi igrao tenis", rekao je Kirjos i dodao:

"Ako nije jedno, onda je nešto drugo. To je ludo, žao mi je Novaka. Dovoljan je pritisak što se sprema da osvoji 21. grend slem, a pored tog treba da se nosi sa medijima, već je dobio sudski spor, a onda su ga ponovo zatvorili, a on pokušava da se spremi za turnir. Kako smo se poneli prema ovome, stvarno je sramno".

Australijski teniser smatra da je najveći problem u onome što su građani Melburna preživeli u poslednje dve godine.

"Ponašanje prema građanima Melburna u poslednje dve godine bilo je užasno i razumem bes prema Novaku što nije vakcinisan i što je dobio medicinsko izuzeće. Osećam da, šta god da Novak uradi, samo će reći ‘Izbacite ga iz zemlje’".

"On nikome ništa nije uradio, on samo želi da igra tenis na Australijan openu. Veoma je važno da bude ovde i igra na Ozi openu, za ljude, za sport. Sport približava ljude u kriznim vremenima, kao što su ova. Mediji su ti koji su uništili Australijan open, dele ljude, a to nije ono što je cilj sporta", smatra Kirjos.

Nik je rekao i da želi da Novak osvoji turnir i da ga nervira što Nadal i Cicipas kritikuju najboljeg tenisera sveta.

"Mi ga tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on oseća, samo želi podršku od drugih igrača. Brate, dobija je od mene", rekao je Kirjos i otkrio da ga je Đoković kontaktirao putem Instagrama.

"Sramota me je. Ovo je s… Ne možete biti ponosni što ste Australijanci dok ovo traje. Jednostavno niste, ja nisam".

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике